Faszerowane roladki z piersi kurczaka

image_pdfimage_print

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka
  • suszone pomidory w ziołach
  • oliwki
  • por
  • ser żółty
  • boczek

Wykonanie:

Piersi z kurczaka myjemy i osuszamy. Wycinamy kostki. Rozcinamy piersi wzdłuż na dwa plastry, wkładamy do woreczków i trochę rozbijamy. Pomidory, oliwki oraz por drobno kroimy. Żółty ser ucieramy na drobnych oczkach. Wszystko razem mieszamy. Smarujemy pierś z kurczaka farszem, zawijamy ją i owijamy w duży plaster boczku. Zapinamy wykałaczkami. Układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy ok 40 min. w 1800C. Piersi podajemy z pieczonymi ziemniaczkami sałatką.

Moja rada: mięso nie wymaga dodatkowego przyprawiania, smaku nadaje boczek, pomidory, oliwki i ser.

SMACZNEGO 🙂

One comment

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany.