Jajecznica z pomidorami i szczypiorkiem

image_pdfimage_print

Niewątpliwie śniadanie to bardzo ważny posiłek w ciągu dnia. Przeważnie po nim długo nie mamy czasu na kolejny konkretny posiłek. Warto zadbać więc, żeby było to śniadanie smaczne i pożywne. Proponuję jajecznicę z suszonymi pomidorami i ze szczypiorkiem. O tym daniu przypomniała mi Dobry Dietetyk Arleta Mazurek .

SKŁADNIKI:

  • jajka 4-5 sztuk
  • łyżeczka masła
  • 2 łyżki pokrojonych pomidorków suszonych
  • 3 łyżki zielonego szczypiorku
  • sól, pieprz do smaku

WYKONANIE:

Na patelni roztapiamy masło i wlewamy jajka. Smażymy do momentu uzyskania ulubionej konsystencji. Dodajemy pokrojone pomidorki i mieszamy. Gotową jajecznicę wykładamy na talerz doprawiamy solą i pieprzem i posypujemy szczypiorkiem. Podajemy z ulubionym pieczywem.

 

SMACZNEGO 🙂