Kruszonka z malinami

image_pdfimage_print

Śliwki + kruszonka = super deser Proste i smaczne ciastko bez jajek. Wystarczą 4 składniki: mąka, cukier, masło i śliwki

Składniki:

Wykonanie:

Do zrobienia tego deseru użyłam podwójnej porcji kruszonki.  Jeśli nie mamy jej przygotowanej to zapraszam po przepis tu. 

Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i ucieramy połowę kruszonki.

Wstawiamy do piekarnika i podpiekamy 15 min. w temp. 1800C. Na podpieczony spód układamy maliny (czarne, czerwone).

Maliny przykrywamy pozostałą utartą kruszonką.

Tak przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy 30 min. w 180oC funkcja góra/dół.

Uwagi: deser ten możemy przygotować również w naczyniu żaroodpornym i blaszce do tarty.

SMACZNEGO 🙂

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany.