Rurki z kremem

image_pdfimage_print

Składniki na ciasto:

  • 25 dag margaryny
  • 1 szklanka śmietany
  • mąki ile zabierze (ok. 3 szklanek)

Wykonanie:

Margarynę siekamy z mąką, dodajemy śmietanę. W razie potrzeby dosypujemy mąkę. Cisto zawijamy  w folię spożywczą i wkładamy na godzinę do lodówki.

Następnie cienko rozwałkowujemy i tniemy na wąskie paski o szerokości ok. 1 cm.

 

Okręcamy na rurkę tak, żeby ciasto zachodziło na siebie.

Możemy posmarować białkiem i posypać grubym cukrem.

  

Pieczemy na złoty kolor ok. 20-25 minut. Przestudzone rurki nadziewamy kremem budyniowym.

Tu znajdziecie przepis na krem budyniowy. 

SMACZNEGO 🙂

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany.