Zrazy wieprzowe

image_pdfimage_print

Zrazy zawijane są pysznym daniem obiadowym. Nie robi się ich na co dzień. Ja robię je na specjalne okazje, bo wiem, że zawsze wyjdą i wszystkim smakują a szczególnie mojemu mężowi 😀 

Składniki:

  • 4 plastry schabu
  • jedna cebula
  • 10 pieczarek
  • 2 łyżki czarnych oliwek
  • 3 łyżki suszonych pomidorów
  • 15 dag żółtego sera

Wykonanie:

Schab rozbijamy i doprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki kroimy drobno i podsmażamy z cebulką na maśle. Następnie wrzucamy do miseczki utarty ser, pokrojone pomidory, pokrojone oliwki i podsmażone pieczarki z cebulką. Wszystko dokładnie mieszamy.

Tak przygotowany farsz rozkładamy na plastry schabu.

Zawijamy w roladki.

Tak przygotowane zraziki obtaczany w mąkę, jajko i bułkę tartą.

Smażymy na złoty kolor na smalcu lub oleju.

Gotowe zrazy podajemy z czym chcemy. U mnie wersja z żółtym ryżem i sałatką pieczarki z papryką.

Smacznego 🙂

 

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany.