Jajecznica z pomidorami i szczypiorkiem
Niewątpliwie śniadanie to bardzo ważny posiłek w ciągu dnia. Przeważnie po nim długo nie mamy czasu na kolejny konkretny posiłek. Warto zadbać więc, żeby było to śniadanie smaczne i pożywne. Proponuję jajecznicę z suszonymi pomidorami i ze szczypiorkiem. O tym daniu przypomniała mi Dobry Dietetyk Arleta Mazurek .
SKŁADNIKI:
- jajka 4-5 sztuk
- łyżeczka masła
- 2 łyżki pokrojonych pomidorków suszonych
- 3 łyżki zielonego szczypiorku
- sól, pieprz do smaku
WYKONANIE:
Na patelni roztapiamy masło i wlewamy jajka. Smażymy do momentu uzyskania ulubionej konsystencji. Dodajemy pokrojone pomidorki i mieszamy. Gotową jajecznicę wykładamy na talerz doprawiamy solą i pieprzem i posypujemy szczypiorkiem. Podajemy z ulubionym pieczywem.
SMACZNEGO 🙂