Faszerowane roladki z piersi kurczaka
- podwójna pierś z kurczaka
- suszone pomidory w ziołach
- oliwki
- por
- ser żółty
- boczek
Wykonanie:
Piersi z kurczaka myjemy i osuszamy. Wycinamy kostki. Rozcinamy piersi wzdłuż na dwa plastry, wkładamy do woreczków i trochę rozbijamy. Pomidory, oliwki oraz por drobno kroimy. Żółty ser ucieramy na drobnych oczkach. Wszystko razem mieszamy. Smarujemy pierś z kurczaka farszem, zawijamy ją i owijamy w duży plaster boczku. Zapinamy wykałaczkami. Układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy ok 40 min. w 1800C. Piersi podajemy z pieczonymi ziemniaczkami sałatką.
Moja rada: mięso nie wymaga dodatkowego przyprawiania, smaku nadaje boczek, pomidory, oliwki i ser.
SMACZNEGO 🙂
Jeden komentarz
Agata
Wyglądają pysznie. Czekam na więcej przepisów obiadowych 😉