
Kruszonka z malinami
Śliwki + kruszonka = super deser Proste i smaczne ciastko bez jajek. Wystarczą 4 składniki: mąka, cukier, masło i śliwki
Składniki:
- kruszonka
- maliny – 3 szklanki
Wykonanie:
Do zrobienia tego deseru użyłam podwójnej porcji kruszonki. Jeśli nie mamy jej przygotowanej to zapraszam po przepis tu.
Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i ucieramy połowę kruszonki.
Wstawiamy do piekarnika i podpiekamy 15 min. w temp. 1800C. Na podpieczony spód układamy maliny (czarne, czerwone).
Maliny przykrywamy pozostałą utartą kruszonką.
Tak przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy 30 min. w 180oC funkcja góra/dół.
Uwagi: deser ten możemy przygotować również w naczyniu żaroodpornym i blaszce do tarty.
SMACZNEGO 🙂

