Pasta z awokado i cieciorki
Pyszna pasta z awokado i cieciorki do chleba, najlepiej tego domowego 🙂 Do tego chrupiąca rzodkiewka, szczypiorek, jajko i zioła. Połączenie jest wspaniałe. Idealne danie na pożywne śniadanie 🙂 Zapraszam 🙂
SKŁADNIKI:
- jedno dojrzałe awokado
- pół puszki cieciorki
- 6 rzodkiewek
- 2 jajka ugotowane na twardo
- mały pęczek szczypiorku
- zioła (u mnie moje ukochane zioła włoskie)
WYKONANIE:
Awokado wydrążamy i rozgniatamy widelcem, cieciorkę blendujemy na gładką masę, rzodkiewki kroimy w kosteczkę, jajka ucieramy na drobnej tarce a szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i doprawiamy ziołami. Podajemy z chlebem. A po przepis na chleb zapraszam tu.
SMACZNEGO 🙂 a pasta znika w tempie błyskawicznym 🙂