Przekąski

Pasta z awokado i cieciorki

image_pdfimage_print

Pyszna pasta z awokado i cieciorki do chleba, najlepiej tego domowego 🙂 Do tego chrupiąca rzodkiewka, szczypiorek, jajko i zioła. Połączenie jest wspaniałe. Idealne danie na pożywne śniadanie 🙂 Zapraszam 🙂

SKŁADNIKI:

  • jedno dojrzałe awokado
  • pół puszki cieciorki
  • 6 rzodkiewek
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • mały pęczek szczypiorku
  • zioła (u mnie moje ukochane zioła włoskie)

WYKONANIE:

Awokado wydrążamy i rozgniatamy widelcem, cieciorkę blendujemy na gładką masę, rzodkiewki kroimy w kosteczkę, jajka ucieramy na drobnej tarce a szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i doprawiamy ziołami. Podajemy z chlebem. A po przepis na chleb zapraszam tu.

SMACZNEGO 🙂 a pasta znika w tempie błyskawicznym 🙂 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *