Przekąski

Pasta z awokado z jajkiem

image_pdfimage_print

Ciągle odkrywam awokado na nowo, to takie wspaniałe, że można łączyć je na tyle sposobów. Tym razem awokado z jajkiem. Pyszotka 😋😋😋 Zapraszam 🙂

SKŁADNIKI:

  • awokado
  • 2 jajka
  • szczypiorek
  • kilka suszonych pomidorów
  • łyżeczka jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz do smaku

WYKONANIE:

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i ścieramy na drobnej tarce. Awokado kroimy na pół i wyjmujemy pestkę. Wydrążamy miąższ i przekładamy go do miseczki, rozgniatamy je widelcem. Szczypiorek i suszone pomidory drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ulubionym pieczywem lub z krakersami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *