Kurczak z ryżem i warzywami (wersja2)
- ryż 250g
- pół piersi z kurczaka
- warzywa mrożone z przyprawą
- sól, pieprz
- bazylia-jedna łyżeczka
- oliwa z oliwek
Wykonanie:
Ryż gotujemy wg przepisu ( tylko nie rozgotowujemy, lepiej niech będzie niedogotowany). Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy pokrojoną pierś z kurczaka.
Do podsmażonej piersi wrzucamy warzywa i dusimy aż będą miękkie.
Na koniec wsypujemy ugotowany ryż, dodajemy przyprawę z warzyw oraz bazylię. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Przykrywamy i dusimy jeszcze ok. 5 min, żeby smaki przeszły sobą.
SMACZNEGO 🙂
Uwagi:
Porcja ta wystarcza na 5-osobową rodzinę.
Inna wersja kurczaka z ryżem i warzywami