Zrazy wieprzowe
Zrazy zawijane są pysznym daniem obiadowym. Nie robi się ich na co dzień. Ja robię je na specjalne okazje, bo wiem, że zawsze wyjdą i wszystkim smakują a szczególnie mojemu mężowi 😀
Składniki:
- 4 plastry schabu
- jedna cebula
- 10 pieczarek
- 2 łyżki czarnych oliwek
- 3 łyżki suszonych pomidorów
- 15 dag żółtego sera
Wykonanie:
Schab rozbijamy i doprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki kroimy drobno i podsmażamy z cebulką na maśle. Następnie wrzucamy do miseczki utarty ser, pokrojone pomidory, pokrojone oliwki i podsmażone pieczarki z cebulką. Wszystko dokładnie mieszamy.
Tak przygotowany farsz rozkładamy na plastry schabu.
Zawijamy w roladki.
Tak przygotowane zraziki obtaczany w mąkę, jajko i bułkę tartą.
Smażymy na złoty kolor na smalcu lub oleju.
Gotowe zrazy podajemy z czym chcemy. U mnie wersja z żółtym ryżem i sałatką pieczarki z papryką.
Smacznego 🙂